Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Στήνεται ένα σκηνικό τρόμου – Υποχρεώνουν με συμμετοχή στην επαναγορά χρέους και σχεδιάζουν για την επόμενη μέρα ένα γενικευμένο haircut – Η Ελλάδα το αποκορύφωμα της αποτυχίας


Στήνεται ένα σκηνικό τρόμου που αναδεικνύει το μέγεθος της ελληνικής αποτυχίας. Η Ελλάδα συγκρινόμενη με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον δεν θα έχει  μέτρο σύγκρισης.
Υποχρέωσαν τους ιδιώτες κατόχους ομολόγων τις τράπεζες, τα θεσμικά χαρτοφυλάκια, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ιδιώτες φυσικά πρόσωπα να συμμετάσχουν στο πιο αποτυχημένο  πρόγραμμα αναδιάρθρωσης χρέους στην οικονομική ιστορία του πλανήτη.
Οι ζημίες που υπέστησαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες ήταν ελάχιστες γιατί είχαν προλάβει και ξεφορτώσει τα ελληνικά ομόλογα είτε στην ΕΚΤ που αγόραζε ελληνικό χρέος είτε στην δευτερογενή αγορά.
Το αποτέλεσμα ήταν να υλοποιηθεί η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους με ζημιωμένους, χρεοκοπημένους τους έλληνες επενδυτές, τις ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο να σχεδιάζουν την δήθεν διάσωση της Ελλάδος και να χρεοκοπούν τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία.
Η ΕΚΤ και οι Κεντρικές Τράπεζες δεν συμμετείχαν στο PSI+, το πολιτικό σύστημα της Ευρώπης προστάτεψε τις ευρωπαϊκές εμπορικές τράπεζες αλλά προστάτεψε και τις Κεντρικές Τράπεζες και έριξε όλο το βάρος στην Ελλάδα που δήθεν διέσωζε.
Η αποτυχία του PSI+ αποδείχθηκε έμπρακτα όχι από το μνημόνιο, την απογοήτευση των αγορών, τα νέα μέτρα που έχουν αποδεκατίσει την οικονομία αλλά από το σχέδιο buyback, η επαναγορά είναι ένδειξη ότι η ελληνική οικονομία ΑΠΕΤΥΧΕ.
Η επαναγορά χρέους είναι τρανή απόδειξη ότι το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδος απέτυχε.
Η επαναγορά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πλήξει εκ νέου ελληνικές τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία εξέλιξη που θα είναι όχι μόνο τραγική αλλά και επικίνδυνη.
Όμως το ακόμη χειρότερο δεν είναι η επαναγορά που απέδειξε ότι απέτυχε το PSI+.
Η μεγαλύτερη αποτυχία είναι ότι θα αποτύχει και η επαναγορά καθώς φαίνεται παρασκηνιακώς να έχει προσυμφωνηθεί haircut εκ νέου στο ελληνικό χρέος που θα αφορά και τα δάνεια του επίσημου τομέα και του ιδιωτικού τομέα.
Δηλαδή η αποτυχία συνεχίζεται.
Η επαναγορά δεν είναι τίποτε άλλο από μια ένδειξη αποτυχίας.
Όμως η αποτυχία συνεχίζεται προσεχώς θα ξεκινήσει το σήριαλ του νέου haircut που δεν θα έχει θετικό, αίσιο τέλος.
Η ελληνική τραγωδία συνεχίζεται, απομηχανής θεός δεν θα υπάρξει και οι θεατές θα μείνουν με μια πικρή γεύση κάνοντας την αυτοκριτική τους και λέγοντας…πόσο ηλίθιοι ήμασταν που συμμετείχαμε σε αυτήν την ιλαροτραγωδία.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Στήνεται ένα σκηνικό τρόμου – Υποχρεώνουν με συμμετοχή στην επαναγορά χρέους και σχεδιάζουν για την επόμενη μέρα ένα γενικευμένο haircut – Η Ελλάδα το αποκορύφωμα της αποτυχίας"

Leave a reply