Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

USD: Οτιδήποτε ανεβαίνει, πέφτει – κρίσιμη η συνεδρίαση της Fed

Καμία αγορά δεν κινείται μόνο προς μια κατεύθυνση και ο δείκτης δολαρίου Dow Jones FXCM Dollar Index σημείωσε πτώση για πρώτη εβδομάδα μετά από οκτώ συνεχόμενα ανοδικές εβδομάδες. Η συνεχιζόμενη αδυναμία του γεν αποδείχθηκε αρκετή προκειμένου να σπρώξει το δείκτη δολαρίου υψηλότερα, αλλά κάποια σημάδια ανόδου στο ευρώ, τη στερλίνα και το AUD δείχνουν ότι το δολάριο είναι πιθανόν να αντιμετωπίσει δυσκολίες στην προσπάθειά του για νέα υψηλά, ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη εβδομάδα.

Η ανοδική τάση του δολαρίου θα δοκιμασθεί κατά την ανακοίνωση τν επιτοκίων από την Fed, ενώ σημαντική μεταβλητότητα θα μπορούσε να προκαλέσει η δημοσίευση των πρακτικών από την RBA και τη ΒΟΕ.

Οι traders έσπρωξαν το δολάριο υψηλότερα εξαιτίας των ισχυρών μακροοικονομικών στοιχείων της αμερικανικής οικονομίας και κυρίως λόγω της βελτίωσης των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις και την απασχόληση. Αυτό είναι κατανοητό καθώς η βελτίωση των στοιχείων για την απασχόληση θα μπορούσε να ωθήσει την Fed να αποσύρει τη στήριξη προς την αμερικανική οικονομία. Εάν η Fed δεν αλλάξει τις προοπτικές της για τον πληθωρισμό και την απασχόληση, το δολάριο θα μπορούσε να αντιδράσει έντονα.

Η σταθερή άνοδος του δολαρίου συμπίπτει με την εντυπωσιακή άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών δεκαετών ομολόγων, αλλά χθες μετά την ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Michigan, φάνηκε πόσο ευάλωτη είναι η άνοδος. Πρόκειται για την πρώτη σημαντική ανακοίνωση που απογοήτευσε. Η συνεδρίαση της FOMC και η επίσημη έκθεση με τις οικονομικές προβλέψεις θα δείξουν πως θα αντιδράσουν οι αγορές στα επερχόμενα μακροοικονομικά στοιχεία.

Θεωρούμε ότι το δολάριο έχει θετικές προοπτικές για τους επόμενους μήνες, αλλά μια σημαντική αλλαγή στο συναίσθημα της αγοράς και ένας συνδυασμός σημαντικών γεγονότων, περιπλέκουν τη βραχυπρόθεσμη εικόνα. Πράγματι, μια από τις στρατηγικές μας που βασίζονται στο συναίσθημα πρόσφατα πούλησε το δείκτη δολαρίου έναντι του ευρώ, του γεν και του AUD. Οι παρελθοντικές αποδόσεις δεν είναι ενδεικτικές των μελλοντικών αποτελεσμάτων, αλλά το σύστημα αυτό έχει ένα ικανοποιητικό ιστορικό στο να «πιάνει» κρίσιμα σημεία αλλαγής στα EUR/USD, AUD/USD και USD/JPY.

Από θεμελιώδης σκοπιά, φαίνεται ότι οι επόμενες κινήσεις του δολαρίου εξαρτώνται από τις αποφάσεις της Fed για τη νομισματική πολιτική. Το γεγονός ότι το δολάριο διαπραγματεύεται κοντά σε κρίσιμες αντιστάσεις παρά τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά του Dow Jones δείχνει ότι υπάρχουν προσδοκίες για την απόσυρση των μέτρων στήριξης. Πράγματι, δείχνει περίεργο να βλέπουμε το δολάριο να ενισχύεται κατά την ανακοίνωση θετικών αμερικανικών μακροοικονομικών στοιχείων. Προηγουμένως, το δολάριο σημείωνε πτώση όταν οι μετοχές ανέβαιναν και αντιστρόφως. Οι συνθήκες της αγοράς έχουν ξεκάθαρα αλλάξει. 

Μπορεί το δολάριο να κερδίσει τις πρόσφατες απώλειες; Σίγουρα. Όμως θα πρέπει να τονίσουμε τον κίνδυνο που έχει ανακύψει για αγορές δολαρίου έναντι του ευρώ, της στερλίνας και του AUD. Το 2013 έχει φέρει μια αύξηση της μεταβλητότητας στο FX και μια άνοδο του δολαρίου. Ο Μάρτιος όμως δείχνει μια αλλαγή στη συμπεριφορά των traders.

Η ιστορική μελέτη της μεταβλητότητας στο FX, έχοει δείξει ότι οι νέοι μήνες μπορούν να φέρουν αλλαγή στις συνθήκες της αγοράς. Εάν οι ενδείξεις που υπάρχουν από την αρχή Μαρτίου είναι ενδεικτικές, τότε το δολάριο θα συνεχίσει να δίνει πίσω κάποια από τα κέρδη του.

πηγη

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ ΕΔΩ για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "USD: Οτιδήποτε ανεβαίνει, πέφτει – κρίσιμη η συνεδρίαση της Fed"

Leave a reply