Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Ετοιμάζουν απολύσεις δασκάλων στα σχολεία


Με επείγουσα εγκύκλιο του ο Υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ζήτησε χθες από τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τις επερχόμενες μεταβολές στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Το γεγονός αυτό ερμηνεύεται από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ως προάγγελος απολύσεων ενώ ο ελάχιστος χρόνος που είχαν στη διάθεση τους προκειμένου να λάβουν τις αποφάσεις τους (μέχρι σήμερα), υποδηλώνει προφανώς έναν προσχηματικό διάλογο. Αυτό που πάντως προκάλεσε τις μεγαλύτερες αντιδράσεις είναι η αναφορά στην επιστολή του Υφυπουργού σε «μεγάλο αριθμό σχολικών μονάδων με αυξημένη οργανικότητα, η οποία είναι δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό», γεγονός που κατά το Υπουργείο προέκυψε από τους ελέγχους του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Σφοδρή απάντηση ωστόσο επιφύλασσε και στον υφυπουργό και η γαλάζια ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας, η οποία αναρωτιέται χαρακτηριστικά αν τελικά στόχος της κυβέρνησης είναι οι απολύσεις δασκάλων τονίζοντας πως η εκπαίδευση δεν αντέχει άλλους «εξορθολογισμούς».
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Ετοιμάζουν απολύσεις δασκάλων στα σχολεία"

Leave a reply