Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

ΟΜΟΡΦΑ ΝΕΑ ! Η 15χρονη Μυρτώ χαμογέλασε μετά από 9 μήνες σε κώμα - Το συγκινητικό μήνυμα του πατέρα της


Με ένα αναλυτικό μήνυμα για την κατάσταση της υγείας της 15χρονης Μυρτώς, θέλησε να παρέμβει ο πατέρας της, σε συζήτηση που βρισκόταν σε εξέλιξη για το θέμα στο phorum.gr.
Ο πατέρας της νεαρής κοπέλας, που κακοποιήθηκε βάναυσα τον Ιούλιο του 2012, από τον λεγόμενο "Δράκο της Πάρου", εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι οι χρήστες του εν λόγω forum εξακολουθούν μέχρι σήμερα να συζητούν σχετικά με την κόρη του και να ενδιαφέρονται για την υγεία της, και ως παλιός χρήστης της ιστοσελίδας θέλησε να παρέμβει, να ευχαριστήσει αλλά και να ενημερώσει για τις εξελίξεις στην υγεία της νεαρής κοπέλας.
Στο μήνυμα του λέει ότι πλέον είναι πλήρως αποδεκτό ότι η Μυρτώ έχει  επαφή με το περιβάλλον και αντιλαμβάνεται τι γίνεται γύρω της, κάτι που οι γονείς το πίστευαν από την αρχή αλλά όχι οι γιατροί. Καταλαβαίνει αλλά είναι ακόμη δύσκολο να αποκριθεί με λόγο ή κίνηση. Αυτό που γεμίζει ελπίδες την οικογένεια είναι ότι η Μυρτώ πλέον αντιδρά χαμογελώντας στα ευχάριστα γεγονότα. Το χαμόγελο της είναι δύναμη για όλους.
Σήμερα η Μυρτώ βρίσκεται στον Ευαγγελισμό και συμμετέχει σε ένα ιδιωτικό πειραματικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου για την επαναδιέγερση του εγκεφάλου με ηλεκτρικά σήματα.
Ο πατέρας της Μυρτώς αναφέρεται και στα αυθαίρετα δημοσιεύματα σχετικά με την κατάστασης της υγείας της κόρης του αλλά και στην έμπρακτη συμπαράσταση πολλών ανθρώπων.
Αναλυτικά η ανάρτηση του πατέρα της Μυρτώς:
"Αγαπητοί φίλοι την πιο μεγάλη έκπληξη την συνάντησα όταν μετά από πολύ καιρό μπαίνοντας τυχαία στο φόρουμ διαπίστωσα ότι στο θέμα για την 15χρονη Μυρτώ ενώ νόμιζα ότι είχε εξαντληθεί από τον Σεπτέμβριο ανακαλύπτω ότι εξακολουθεί και είναι ζωντανό με το αμέριστο ενδιαφέρον σας και την προσπάθεια για βοήθεια. Σαν πατέρας της η χαρά μου είναι μεγάλη και οπωσδήποτε θέλω να εκφράσω από τα βάθη της ψυχής μου ένα μεγάλο ευχαριστώ

Επ’ ευκαιρίας επίσης και μετά από αρκετό καιρό από την μαζική ενασχόληση του τύπου και την προσπάθεια αυθαίρετης γνωστοποίησης της κατάστασης της υγείας της Μυρτώς θα πρέπει να σας γνωρίσω και σε ποιά κατάσταση βρίσκεται η υγεία της. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί θα ήθελαν να ξέρουν την συνεχή πορεία της αλλά ζητώ μια μεγάλη συγνώμη που δεν έχω χρόνο να ενασχοληθώ με τα μέσα και το Φορουμ και να γράψω έστω αυτές τις πέντε σειρές μετά από τις σημαντικές αλλαγές που έχουν έρθει στη ζωή μου και την ελαχιστοποίηση του ελεύθερου χρόνου μου.

Λοιπόν οι αλλαγές στην κατάσταση της υγείας της Μυρτώς είναι μικρές αλλά σημαντικές. Το σημαντικότερο είναι ότι πλέον δεν βρίσκεται στην κατηγορία των ατόμων με μειωμένη συνείδηση αλλά στα πλήρως συνειδητά άτομα. Αυτό σημαίνει ότι η Μυρτώ μπορεί πλέον να αντιλαμβάνεται πλήρως το περιβάλλον της, πράγμα που εμείς βέβαια το είχαμε αντιληφθεί από νωρίς αλλά οι γιατροί πείθονται διαφορετικά. Καταλαβαίνει βέβαια αλλά είναι δύσκολο ακόμα να αποκριθεί με λόγο ή κίνηση. Η κίνηση έχει έρθει στο αριστερό χέρι και πόδι πολύ αμυδρά ακόμα αλλά αναμένουμε μετά από χρόνο και πολύ δουλειά φυσικοθεραπείας να βελτιωθεί. Στον λόγο δεν έχει έρθει κάποια σημαντική αλλαγή αλλά προσπαθούμε με συνεχή λογοθεραπεία να αποδεσμευτούμε από την τραχειοστομία για να μπορεί να έρθει η κινητοποίηση της γλώσσας. Το πιο όμορφο όμως είναι ότι η πρώτη αντίδραση στην απόκριση της είναι το χαμόγελό της. Εδώ και ένα μήνα η Μυρτώ άρχισε να αντιδρά στα αστεία στα παιχνίδια και στα ευχάριστα με χαμόγελο και γέλιο πράγμα που μας κάνει ευτυχισμένους και μας γεμίζει ελπίδες.

Σήμερα η Μυρτώ βρίσκεται στον Ευαγγελισμό και συμμετέχει σε ένα ιδιωτικό πειραματικό πρόγραμμα του πανεπιστημίου που προσπαθεί την επαναδιέγερση του εγκεφάλου με ηλεκτρικά σήματα. Τα σημάδια επανάκαμψης βέβαια φαίνονται στα επίπεδα των ιατρικών τεστ που δείχνουν βελτίωση της κατάστασης του εγκεφάλου μετά την εφαρμογή του προγράμματος. Είναι όμως μια σημαντική ελπίδα.

Αυτό όμως που μας δίνει μεγαλύτερη δύναμη και μας γεμίζει ελπίδα στις προσδοκίες μου είναι η έμπρακτη και δυναμική συμπαράσταση των συνανθρώπων μας που προσπαθούν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν και προσεύχονται για την Μυρτώ. Αλλιώς τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα για εμάς και για την Μυρτώ στην νοσηλεία της. Μπορεί το νοσοκομείο και το δημόσιο να συμμετέχει αμυδρά σ’ αυτό αλλά ελπίζω ότι θα μπορέσει να υπάρχει νοσηλευτικό σύστημα και στο μέλλον για να μπορεί να συμβάλλει.

Η μεγαλύτερη και μοναδική μου ελπίδα όμως, έχει απομείνει στον Μεγαλοδύναμο Θεό γιατί μόνο με την Ευλογία του θα κάνει το θαύμα και θα δώσει την δύναμη στην Μυρτώ να επουλώσει τα τραύματά της και να ξανακερδίσει την ζωή της. Ήδη ο Μεγαλοδύναμος μας έχει ευλογήσει με την προσφορά της αμέριστης αγάπης και βοήθειας από τον πολύ κόσμο και τον ευχαριστώ με όλη την θέρμη της καρδιάς μου."

του/της Λίζα Νομικού

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "ΟΜΟΡΦΑ ΝΕΑ ! Η 15χρονη Μυρτώ χαμογέλασε μετά από 9 μήνες σε κώμα - Το συγκινητικό μήνυμα του πατέρα της"

Leave a reply