Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ:"ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΟΡΘΙΟΙ"



Αυστηρές προϋποθέσεις για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και την εφαρμογή του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε απόλυση δημοσίου υπαλλήλου θέτει η τρόικα όπως προκύπτει από το επικαιροποιημένο Μνημόνιο που αποκαλύπτει η Καθημερινή.


Η τρόικα σημειώνει ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως δεν επιτυγχάνεται ο συνολικός στόχος μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων θα μειωθεί η αναλογία προσλήψεων προς απολύσεις.

Για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, αναφέρεται ότι αυτή θα εξετασθεί εάν υπάρχει υπεραπόδοση στους δημοσιονομικούς στόχους.

Ακόμα, προβλέπονται η διατήρηση για έναν ακόμα χρόνο του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ (ΕΕΤΗΔΕ) και η δημιουργία ενός νέου φόρου στα ακίνητα για το 2014 που θα αποφέρει τα ίδια έσοδα στον προϋπολογισμό.

Αλλαγές θα γίνουν και στη γενική γραμματεία Εσόδων, που θα μετατραπεί σε ημιαυτόνομη, προκειμένου να σταματήσουν οι πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο του φοροελεγκτικού μηχανισμού.

Ακόμα, περιλαμβάνονται δράσεις ενίσχυσης του κοινωνικού ιστού, όπως η παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας σε 100.000 μακροχρόνια ανασφάλιστους.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το έγγραφο που έχει στη διάθεσή της η «Κ», η νέα συμφωνία με την τρόικα προβλέπει:

1. Ως προαπαιτούμενη δράση για την εκταμίευση της δόσης, θα πρέπει η κυβέρνηση να υιοθετήσει νομοθεσία με την οποία θα επεκτείνεται η πληρωμή του φόρου επί των ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και για φέτος. Μάλιστα, υπάρχει αναφορά για μείωση των συντελεστών του τέλους φέτος, ενώ επισημαίνεται ότι πέραν αυτού η κυβέρνηση θα πρέπει να καταρτίσει το σχέδιο νόμου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα εφαρμοστεί το 2014. Οπως αναφέρεται, το σχέδιο νόμου θα πρέπει να εξασφαλίζει τα έσοδα από τη φορολόγηση ακινήτων που έχουν ήδη προβλεφθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

2. Τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα εφαρμόσει όλα τα συμφωνημένα μέτρα ή θα τα αντικαταστήσει εάν αυτό κριθεί απαραίτητο με αντίστοιχου ύψους παρεμβάσεις.

3. Σε περίπτωση που καταγραφεί «υπεραπόδοση» στους δημοσιονομικούς στόχους όπως αυτοί έχουν τεθεί στο πρόγραμμα, τότε ενδέχεται να επανεξεταστούν μειώσεις σε συγκεκριμένα μέτρα, όπως για παράδειγμα η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση.

4. Τη δέσμευση της κυβέρνησης για την προώθηση της αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα, στο πλαίσιο της στήριξης των μεσοπρόθεσμων δημοσιονομικών στόχων και της αναβάθμισης της ποιότητας των δημόσιων υπηρεσιών. Μάλιστα, το πρόγραμμα αποχωρήσεων και η αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα αποτελεί προαπαιτούμενη δράση για την εκταμίευση των δόσεων. Η κυβέρνηση θα πρέπει εκτός των αποχωρήσεων να ετοιμάσει άμεσα τα οργανογράμματα για 275.000 υπαλλήλους, ενώ μέχρι το τέλος Ιουνίου θα πρέπει να έχει καταρτίσει τα οργανογράμματα για 450.000 δημόσιους υπαλλήλους (αθροιστικά). Μέχρι το τέλος του 2013, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα οργανογράμματα για ολόκληρη τη γενική κυβέρνηση και να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση των υπαλλήλων.

5. Την πρόβλεψη για τη μία πρόσληψη για κάθε μία απόλυση από το Δημόσιο. Ωστόσο, αναφέρεται ρητώς στο σχέδιο ότι «εάν κατά την εκτίμησή μας σε οποιοδήποτε σημείο διαφανεί ότι δεν είμαστε πλέον σε καλό δρόμο για να επιτευχθεί ο συνολικός στόχος (σ.σ. μείωσης του προσωπικού του Δημοσίου), θα μειωθεί αυτή η αναλογία προσλήψεων». Για όλες τις άλλες περιπτώσεις επισημαίνεται ότι θα εξακολουθήσει να ισχύει ο κανόνας της μιας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Μάλιστα, στο προσχέδιο αναφέρεται ως υπό συζήτηση ημερομηνία το τέλος Ιουνίου, ώστε να παρουσιάσει η κυβέρνηση τις λεπτομέρειες του προγράμματος προσλήψεων για το 2013.

6. Δράσεις για την ενίσχυση της «κοινωνικής προστασίας». Οπως επισημαίνεται στο σχέδιο του επικαιροποιημένου Μνημονίου, η κυβέρνηση θα «εισάγει» τον Ιούλιο του 2013 πρόγραμμα που θα επιτρέπει σε 100.000 μακροχρόνια ανασφάλιστους την πρόσβαση σε πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας. Μάλιστα, αναφέρεται ότι με τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου το πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε περισσότερες περιπτώσεις.

πηγη

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ:"ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΟΡΘΙΟΙ""

Leave a reply